Presedintele ANISP, Mihai Batrineanu, ataca dur initiativa CNA de a inchide 42 de site-uri

“Este incredibil ce se intampla astazi. Intr-o lume in care internetul a revolutionat modul in care interactionam, in care Google si Social Media redefinesc accesul la informatie, divertismentul si economia globala, apare in Romania o institutie depasita de vremuri si neavenita, care incearca sa inchida site-uri cu Politia.
Atentie! Nu vorbim de activitati ilegale, frauduloase, este vorba de tineri antreprenori romani, entuziasti care au dezvoltat site-uri si aplicatii prin intermediul carora ofera continut video, asemenea altor mii de site-uri similare din toata lumea.
CNA nu are nici o competenta sau responsabilitate institutionala legata de reglementarea internetului sau a serviciilor online. Aspectele semnalate sunt cele referitoare la drepturile de autor care au cu totul alte organisme si metodologii care sa le reglementeze.
Consideram actiunile CNA fara baza legala, iar in cazul putin probabil al interventiei Politiei vom semnala aceste practici iresponsabile si ilegale organismelor internationale”, a declarat presedintele ANISP.
ANISP – Asociatia Nationala a Furnizorilor de Internet din Romania – este membra cu drepturi depline a EUROISPA, cea mai reprezentativa asociatie internationala din domeniul internet.
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a sesizat, joi, Politia în legatura cu 42 de site-uri care difuzeaza ilegal filme si seriale.
”Furnizorii serviciilor media la cerere au obligatia de a notifica CNA cu privire la aceasta activitate.
Pana la aceasta data au fost notificate (la CNA, n.r.) opt astfel de servicii. Pro TV ne-a informat însa cu privire la desfasurarea ilegala a unor asemenea servicii pe internet, care încalca drepturile de autor pe care le detine.
CNA va sesiza Politia în vederea identificarii responsabililor de site si a clarificarii raspunderii legale”, a spus Rasvan Popescu, presedintele CNA, dupa luarea deciziei, conform Mediafax.

Sursa articolului: ROL.ro
http://stiri.rol.ro/presedintele-anisp-mihai-batrineanu-ataca-dur-initiativa-cna-de-a-inchide-42-de-site-uri-838864.html Stirea initiala:
http://www.drmedia.ro/pro-tv-vrea-sa-dea-jos-toate-site-urile-de-filme-si-seriale-online/ Mai jos aveti si parerea lui Mircea Badea despre inchiderea acestor site-uri:

NU FI INDIFERENT! SUSTINE CAMPANIA: http://www.facebook.com/spuneNUvoyo.ro
  SHARE VA ROG