SALTUL cu paraşuta din spaţiu are loc ASTĂZI. Urmăreşte AICI evenimentul LIVE

Austriacul Felix Baumgartner va sări cu paraşuta, Astăzi de la o altitudine record de 36.576 de metri. Filmeonlinesubs.wordpress.com vă prezintă LIVE VIDEO cu evenimentul care va începe la ora 16.30 (ora României).


UPDATE:
15:34 Evenimentul programat să înceapă la ora 15:00 a fost amânat cu o oră şi jumătate.


Saltul fusese programat pentru ziua de ieri, însă a fost amânat cu o zi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile: un front de aer rece şi un plafon de nori foarte jos.

Austriacul Felix Baumgartner va sări de la o altitudine de 36.576 de metri şi va depăşi în premieră viteza sunetului în cădere liberă.

Atingând viteza sunetului, care este de 1.227,6 kilometri/ oră (343 metri/ secundă), Felix Baumgartner, în vârstă de 43 de ani, care va purta un costum presurizat, va zbura la fel de repede ca un glonţ de pistol.

Recordul pentru saltul cu paraşuta în cădere liberă este deţinut din 1960 de un fost colonel din aviaţia americană (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spaţiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sărit în gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Pentru a se pregăti pentru această performanţă, paraşutistul austriac Felix Baumgartner a efectuat deja două salturi deasupra statului New Mexico – primul în martie, de la altitudinea 21.600 de metri, iar cel de-al doilea în august, de la altitudinea de 29.456 de metri – atingând viteza maximă de 864 kilometri/ oră, înainte de a-şi deschide paraşuta.